Van koken werd je nog nooit zo blij

We weten dat er verschillende naslagwerken zijn voor wietteelt, maar een kookboek met daadwerkelijke recepten? Dat is nieuws.

Bij het koken met cannabis denk je al snel aan spacecake, magische pannenkoeken of wiet Oreo’s. Echter wordt cannabis in verschillende landen ook in traditionele hartige gerechten gebruikt. De versoepeling van de Amerikaanse wetgeving maakt het koken met cannabis zeer populair. De makers van The Stoners Cookbook zagen hun kans schoon.

Nadat de makers al acht jaar lang verschillende recepten online publiceerden, vonden ze het nu tijd worden voor een heus kookboek. Het boek, gevuld met meer dan 200 recepten, is geschikt voor zowel beginners als doorgewinterde chefs… Ja, je hoort het goed. Er zijn nu namelijk ook restaurants die graag een vleugje van dit lekkere goedje gebruiken. Op dit moment is het boek nog een crowdfunding project. Het bedrijf is nog op zoek naar $22.000 om het boek daadwerkelijk te kunnen publiceren. Wel kun je alvast als een pre-order doen op de website.

De koks weten je haarfijn uit te leggen hoe je de gerechten op smaak brengt met wiet. Hoe je aan het spul moet komen, vertellen ze er dan weer niet bij… Benieuwd hoe het koken met wiet eruit ziet? Bekijk dan de video hierboven.