Steve McQueen’s Ford Mustang ‘Bullitt’ te koop

Steve McQueen’s zoon Chad heeft zijn vaders groene Ford Mustang uit de film Bullitt vanaf het motorblok herbouwd. Minpunt: hij is alweer verkocht.

Toen Steve McQueen San Francisco onveilig maakte in de politiefilm Bullitt was de film al mateloos populair. Toen de film eenmaal draaide werd de auto een cultureel icoon. McQueen heeft na de opnames jarenlang gezocht naar een replica van de Mustang, maar dat is hem nooit gelukt.

Zijn zoon Chad voltooide de missie van zijn vader door de Bullitt Mustang vanaf de grond af op te bouwen. Helaas is hij door veilinghuis Bonhams net verkocht voor € 64.431. Veel voor zo’n oud barrel? Niet echt. Want afgezien van de vintage look zit er veel nieuws onder de motorkap. Een nieuwe Ford Racing blok van 450 pk en ook de aandrijflijn is compleet nieuw. Daarbij is er geen demper in zicht, dus je hoort de auto waarschijnlijk al vanaf mijlenver aankomen. Als je goed kijkt op de foto’s zie je ook nog een modern geluidssysteem. Maar zeg nou zelf, meer dan de muziek uit die twee uitlaatpijpen heb je toch niet nodig?

Kijk hierboven nog even naar een ‘Bullitt-introductie’.