Philip Seymour Hoffman gaat Duits in A Most Wanted Man

De trailer voor een van Hoffman’s laatste rollen is uit. De acteur die eerder dit jaar veel te vroeg stierf aan een drugsoverdosis speelt de hoofdrol in Anton Corbijn’s nieuwste film A Most Wanted Man.

Een van zijn laatste rollen als je de twee laatste delen van The Hunger Games niet meetelt. En, in Hoffman’s oeuvre – hoewel vast een fijn salarisstrookje – tellen we deze niet mee. Dan zijn A Most Wanted Man samen met het drama God’s Pocket z’n laatste twee serieuze rollen.

Corbijn’s film is net zoals het geslaagde Tinker Tailor Soldier Spy een John le Carré boekverfilming. Hoffman speelt de Duitse inlichtingenofficier Günther Bachmann, leider van een geheim anti-terrorisme team die zoekt naar 9/11 verdachten die de dans zijn ontsprongen.

Let op Hoffman’s Duitse accent, best aardig. Ook Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright – je weet wel, die doodenge, maar intrigerende vrouw van Kevin Spacey in House of Cards – spelen mee in wat eruit ziet als een interessante volwassen spionagefilm. En een bevestiging van het gemis van Hoffman’s tragische dood.

A Most Wanted Man draait vanaf 24 juli in de bioscoop.