Nieuwe trailer voor Nolan’s Interstellar

Als de rest van Hollywood ons teleurstelt met mager entertainment, dan weten we gelukkig dat Christopher Nolan altijd klaar zal staan met de redding. De nieuwe – en eerste echte – trailer van Nolan’s nieuwste film Interstellar is uit en zet hem alvast maar bij de Oscarnominaties van 2015.

Toen we er een paar maanden geleden over schreven was er nog weinig over bekend, maar nu weten we meer over wat er staat te gebeuren in Christopher Nolan’s eerste film sinds hij klaar is met The Dark Knight-trilogie.

Matthew McConaughey speelt een astronaut die de aarde moet verlaten om de mensheid te redden. Samen met een aantal wetenschappers moet hij op zoek gaan naar een redding  (vertrekken naar een andere planeet?) als onze wereld wordt geteisterd door honger en voedselschaarste. De precieze details zijn nog wat wazig, maar we zien een ruimteschip, lange ruimtereizen en McConaughey die het schip door een wormgat loost.

Op 6 november gaat de film draaien in de bios, precies op tijd om mee te dingen naar een of twee gouden beeldjes. En als we de trailer hierboven zo zien, dan zou McConaughey misschien best wel eens met Oscar nummer twee naar huis kunnen gaan.