Jimmy Kimmel maakt leeuw dodende tandarts af in z’n show

Gisteren zagen we hem overal op internet voorbijkomen, Walter Palmer, de tandarts uit Amerika die het nodig vond 55 duizend dollar te betalen om in Zimbabwe leeuw Cecil dood te schieten. Gewoon voor de lol. Jimmy Kimmel walgde net als wij en de rest van de wereld van het verhaal en vatte gisteren het verhaal in zijn show op geniale wijze samen.

Helaas voor Walter Palmer droeg de 13 jaar oude leeuw een gps-zender en werden zo zijn karkas en de daders opgespoord. Ze zouden het dier met het dode lichaam van een ander dier uit het beschermde Hwang National Park hebben gelokt, om het vervolgens met pijl en boog dood te schieten. In plaats van hem te doden, verwondden ze de leeuw alleen, waarna ze hem na 40 uur alsnog doodschoten. Het karkas werd gevild en z’n kop afgezaagd als trofee.
cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-9
Nu Cecil er niet meer is, zullen de 23 welpen die hij achterlaat hoogstwaarschijnlijk ook worden gedood door andere leeuwen die zijn groep zullen overnemen.
Schermafbeelding 2015-07-30 om 10.51.11
Het goede nieuws is, dat de wereld erachter is gekomen en zo hard is gestruikeld over het verhaal, dat Walter op het moment noodgedwongen ondergedoken zit en z’n tandartspraktijk heeft moeten sluiten. Lekker voor ‘m!