Felix Baumgartners HALO-sprong vanuit de eerste persoon met GoPro

Anderhalf jaar geleden konden we live meekijken met de HALO sprong van Felix Baumgartner als onderdeel van het Red Bull Stratos project. Toen als toeschouwer…

14 oktober 2012 zaten we samen met acht miljoen andere mensen aan de buis gekluisterd toen Felix Baumgartner zijn recordpoging deed met het maken van de hoogste vrije val ooit tot dan toe.

Van maar liefst 39 kilometer boven het aardoppervlak maakte Felix een vrije val van vier minuten en negentien seconden. Hierbij verbrak hij niet alleen het hoogterecord, maar ging hij met 1357 kilometer per uur ook als eerste mens tijdens een sprong door de geluidsbarrière.

Vond je de beelden uit 2012 al spectaculair, dan zul je van het bovenstaande smullen. Een verslag vanuit de ‘ogen’ van Baumgartner, gefilmd met verschillende GoPro camera’s die op zijn pak waren bevestigd.

Tijdens de Super Bowl zond GoPro al deze dertig seconden durende teaser uit. Nu dus het volle verslag van acht minuten. Acht minuten waarin je iets minder toeschouwer bent en iets meer Felix.