Drone Racing is de sport van de toekomst (video)

Drones, het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig in de weer is met de gadgets. Maar het wordt meer dan simpel een tijdverdrijf, zelfs een officiële sport als het aan de Drone Racing League ligt. Met een flink budget toveren ze stadions en winkelcentra om in een soort Star Wars Pod Racing-omgeving voor echte wedstrijden.

De Drone Racing League wil met Drone Racing een mainstream sport creëren die veel toeschouwers trekt. Het budget van €7,4 miljoen is al een mooi begin. Uiteindelijk hoopt de DRL dat de wedstrijden als live evenementen worden uitgezonden op tv en internet.

DRL heeft inmiddels al zes evenementen geplaatst staan: onder andere in een groot winkelcentrum en in metrotunnels. Voor de promotievideo hebben ze in ieder geval groots uitgepakt. Het Miami Dolphins stadion is namelijk volledig omgetoverd circuit. Alle deelnemers aan dronewedstrijden krijgen dezelfde drones. Met een maximum snelheid van 128 km/u bestormen ze het circuit. Met bril, controler en al. Check hierboven de gladde, maar spectaculaire promovideo. Meer droneclips kun je vinden op het YouTube kanaal van DRL.