Crash & Learn – waanzinnige freestyle ski-video

Je hebt hier vast en zeker regelmatig video’s voorbij zien komen van atleten die de meest bizarre jumps en trucs uithalen. Maar je zou bijna vergeten dat het niet altijd een aangeboren talent is. De Noorse freestyle skiër Aleksander Aurdal is zo iemand en vertelt zijn verhaal in een waanzinnig gefilmde video.

Een video met een boodschap: dat je moet mislukken, voordat je echt leert en verder komt. Voor de cynici onder ons misschien een kleffe les voor een zondag, maar ook al vind je het gepraat van Aurdal te zweverig, het is verfrissend om te zien wat er voorafgaat aan zulke indrukwekkende skills. Of dat nu met een auto, een surfplank of  twee ski’s is. Voor die ene perfecte sprong of dat wereldrecord gaan er tientallen pogingen faliekant mis. Dus voor het leedvermaak zie je hem ook een paar keer keihard vallen.

En daarbuiten, het is prachtig gefilmd. Aurdal werd tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 zevende met Slopestyle. Met de gedrevenheid die we in de video hierboven zien zou het ons niet verbazen als daar over vier jaar een plak in zit.