Amerikaanse piloot landt straaljager op stoel

Wat doe je als je vlak na opstijgen merkt dat er een probleem is met het landingsgestel van je peperdure gevechtsvliegtuig? Dan moet je creatief zijn.
Vlak na het opstijgen vanaf het oorlogsschip USS Bataan merkte de Amerikaanse marinier William Mahoney dat er iets mis was met het landingsgestel van zijn A V8B Harrier. In onderstaande video vertelt hij hoe hij meteen de ‘helpdesk’ belde.”Ik vloog langs het schip zodat ze mijn landingsgestel konden zien en me een idee konden geven van wat het probleem was,” vertelt hij. Meteen werd duidelijk dat er een probleem was met het gestel in de neus. Het vliegtuig kon dus niet meer op een normale manier landen. Maar geen paniek: er was een stoel aan boord van het schip. Op die stoel zou de piloot de neus van het vliegtuig kunnen plaatsen bij de landing.

Zonder de stoel te zien (de piloot kan niet recht naar beneden kijken) en met klamme handjes, zette Mahoney zijn 21 miljoen euro dure vliegtuig netjes aan de grond. Bekijk de indrukwekkende beelden hierboven.

Meer zien? Bekijk ook:

– STRAALJAGERPILOOT + GOPRO = BRILJANT

– BREITLING CHRONOMAT 44 GMT + COOL STRAALJAGERFILMPJE

– MMA + PARACHUTESPRINGEN = FULL CONTACT SKYDIVING