De Vries en Vandoorne nieuwe rijders Mercedes Formule E

Geen Formule 1 maar wel Formule E voor de Nederlandse Nyck de Vries. Dat maakte Mercedes bekend op het autosalon van Frankfurt. De Vries krijgt de 27-jarige Vlaamse Stoffel Vandoorne als teammaat.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Teamchef Toto Wolff was verheugd met de komst van Vandoorne en De Vries, maar temperde gelijk ook de verwachtingen. “Jullie mogen niet verwachten dat we in ons eerste jaar meteen alles zullen winnen. We gaan ons best doen om wedstrijden en kampioenschappen te winnen, maar het seizoen 2019-2020 wordt een leerjaar.”

DRIVERS CONFIRMED!

Welcome to the team, @svandoorne and @nyckdevries. ⭐️#drivenbyEQ #inspiredbyEQ #FormulaENowHasAMercedes pic.twitter.com/nKXzEPzY74

— Mercedes-Benz EQ Formula E Team (@MercedesEQFE) 11 september 2019

Vandoorne en Mercedes beginnen op 22 november aan het seizoen op het stratencircuit van Riyad in Saoedi-Arabië. Het vorig seizoen werd Vandoorne, voor het Duitse HWA Racelab, zestiende in de eindstand van de Formule E. Hij won in maart de ePrix van Hong Kong. In de seizoenen 2017 en 2018 kwam Vandoorne voor McLaren uit in de Formule 1.  Voor de 24-jarige De Vries wordt het zijn debuut in de Formule E. Hij komt uit de Formule 2, waar hij dit seizoen op koers ligt om de titel te pakken.