Napapijri lanceert de collectie van de toekomst en wij waren daarbij

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden toen we werden gebeld door Napapijri, of we een trip naar de toekomst wilde maken. Zo’n aanbod laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan! Op naar Milaan voor de collectie van de ‘toekomst’.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Voordat we in onze tijdmachine stappen, eerst even een korte opfrisser. Want, wie of wat is Napapijri? Het merk, opgericht in 1987, staat voornamelijk bekend om zijn outdoor kleding. Maar het zal je niet zijn ontgaan dat ze inmiddels veel meer zijn dan alleen een regenjas. Neem bijvoorbeeld The Tribe collectie, deze vette 90’s geïnspireerde collectie is perfect voor de concrete jungle.

Goed, lets get back to the future. Je gaat er bijna helemaal Engels van praten… Uiteraard wordt de collectie van de toekomst niet zomaar op een locatie gelanceerd. Een exclusief aantal journalisten wordt ingevlogen uit diverse Europese landen om te verzamelen op de Milan Design Week. Hier krijgen we een glimps van wat de toekomst ons gaat brengen. De toekomst heet Ze-Knit.

Ze-Knit bevat alle nodige aspecten die we verwachten in de toekomst: duurzaamheid, exclusiviteit en aanpassingsvermogen. Elk kledingstuk wordt digitaal geweven. Hierbij wordt maar één draad gebruikt, waardoor de kleding niet alleen flexibel is, maar ook bijna geen restafval achterlaat. Samenvattend: de kleding gaat naar je lijf zitten en jij redt de aarde. Wat wil je nog meer?

Maar wacht, dit is nog niet alles. Ze-Knit is namelijk de koploper als het gaan om het leveren van massa-maatwerk. Napapijri streeft ernaar om de gehele Ze-Knit collectie op maat te ontwerpen, te printen en af te leveren aan elke klant. Elk kledingstuk kan exact worden aangepast op jouw behoeftes en draagcomfort, zo kun je zelf bepalen waar je meer flexibiliteit nodig hebt, meer warmte of juist odeur neutraliserende areas. Los van alle fijne toegevoegde waardes, oogt de collectie ook nog eens heel goed. Een unieke, gepersonaliseerde garderobe lijkt ineens een stuk minder ver weg dan je dacht.

De Ze-Knitcollectie ligt vanaf 15 september in de winkel.