Designing 007: Fifty Years of Bond Style

Afgelopen vrijdag was de preview van Designing 007: Fifty Years of Bond Style. De reizende James Bond expositie met kostuums, decors, gadgets, rekwisieten, storyboards doet Nederland aan en is te bewonderen in de Kunsthal van Rotterdam.

IMG_4893
Ex Bond-schurk Jeroen Krabbé sprak samen met z’n tegenspeelster uit The Living Daylights en oud Bond-girl Maryam d’Abo en wij waren erbij. Bijna alle props die in de tentoonstelling te zien zijn, zijn origineel. Van Dr. No (1962) tot Skyfall (2012). Ruim 500 objecten in totaal. Natuurlijk ontbreken de Golden Gun van Scaramanga, het ijzeren gebit van Jaws en het ruimtepak uit Moonraker niet. Schaalmodellen van verschillende James Bond auto’s, jurken van de Bond-Girls en ga zo nog maar even door. Als je door de tentoonstelling loopt, waan je jezelf even in de wereld van 007.

“Soms vraag ik me weleens af of James Bond zonder zijn Bond-girls het icoon zou zijn geworden dat hij nu is”
Maryam d’Abo

IMG_4975
Hoofdsponsor van de tentoonstelling is James Bond 007 Parfums die de vijftig jaar aan Bond-stijl viert met de introductie van een luxueuze, gouden limited edition flacon. James Bond 007 is een geur gemaakt van een unieke mix van traditionele en authentieke Britse ingrediënten die zorgen voor een klassieke geur met een moderne twist. Krachtige vetiver voor wat sensualiteit, knapperige appel om het frisser te maken en pachoeli- en sandelhout voor een goede body. De James Bond Gold Edition is vanaf nu verkrijgbaar vanaf €29.

“Iedereen kijkt naar James Bond. Ik ontvang – 27 jaar later – nog steeds fanmail voor mijn rol in The Living Daylights”
Jeroen Krabbé

FullSizeRender_1
Als je van James Bond houdt, dan is de tentoonstelling zeker de moeite. Zelfs als je de films niet heel goed kent, zul je net als wij gefascineerd zijn door de verleidelijke wereld van 007. Designing 007: Fifty Years of Bond Style is vanaf nu toegankelijk voor het publiek en te zien tot 8 februari 2015 in de Kunsthal van Rotterdam.