Villa G – ‘ruimteschip’ in Litouwen

Wanneer we denken aan Litouwen schiet ons, om eerlijk te zijn, weinig te binnen. We komen niet verder dan de hoofdstad Vilnius, smerige traditionele gerechten en rampzalige wintermaanden. Dit futuristische spaceship was dan ook wel het laatste wat we hadden verwacht in dit pittoreske land.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De houten constructie omhult de woning en zorgt aan de voorzijde voor coole lichteffecten die via de grote raampartijen de sci-fi bungalow vullen. De grijze, bakstenen muur aan de achterkant wordt hier en daar onderbroken door verticaal glaswerk dat het huis op deze manier van genoeg natuurlijk licht voorziet.

Het huis oogt tijdloos, maar de ronde vormen geven het een moderne touch. Verder wordt het minimalistische, witte design van de woning aangevuld door 70’s meubels en maakt het allemaal net wat minder kil.

Buiten vind je een omvangrijke tuin en een royaal zwembad. Deze villa bewijst dus maar weer eens je het soms goed mis kunt hebben met je vooroordelen. Al klopt dat van die gerechten nog steeds. De Litouwse gevulde aardappelknoedels zijn echt niet te eten.