Deze Streetartist verovert de wereld (…en het internet)

We internetten meer dan ooit. En ook al zal je vast eens hebben gehoord dat je ‘van dat scherm af moet komen’ of dat je ‘je tijd verdoet met al die filmpjes en social media’ – eigenlijk is dat grote onzin. Het internet is nog nooit een grotere broedplaats geweest van inspiratie, kennis en Online Helden. Eén daarvan is de Nederlandse Street Artist Rosalie de Graaf.

Om dat record aan internetten even te onderbouwen: als je kijkt naar de eerste helft van 2018 verbruikten we 250 miljard MB aan mobiel internet. Zet je dat om, dan kom je op 1600 miljoen uur aan YouTube-filmpjes, 76 miljoen liedjes op Spotify of 66 miljard keer scrollen door je Facebook nieuwsfeed.

Wat is ook lekkerder dan een deel van de avond je een ongans streamen of tutorial na tutorial of review te checken van een nieuwe gadget of een horloge dat tot op de millimeter wordt bekeken?

En dan is er de online groep mensen met skills op hun eigen gebied, foutloze experts. Tele2 eerst deze mensen met een portrettenserie over Online Helden. Eén die ons vooral aansprak was Rosalie de Graaf. De Street Artist die bekend staat als RoosArt, gaat als een malle. Ze is net een jaar bezig, heeft ruim 11,5 duizend volgers op Instagram en krijgt inmiddels al opdracht na opdracht in binnen- én buitenland.

Ze brak zelfs haar studie Geneeskunde af – ondanks prima cijfers – om zich te focussen op het schilderen en het kunstenaarschap. Een onzeker bestaan, maar met een ongelooflijke drive en vastberadenheid eindigde ze al na twee maanden in de Top Vijf van de Benelux Streetart Awards. Een vijfde plek uit zo’n 800 inzendingen.

Helemaal bizar als je weet dat ze haar kennis van YouTube heeft. Alleen dat maakt haar al tot een Online Held! “Mijn opa tekende vroeger altijd naakte vrouwen, haha. Dus ik denk dat ik het talent van hem heb,” vertelt Rosalie. “Maar verder heb ik alles van YouTube geleerd of door zelf te oefenen. Gewoon uitproberen. Ik heb ook niet op Artez gezeten of een andere kunstopleiding, ik wil eigenlijk nooit meer studeren.”

Check RoosArts’ YouTube-pagina en je ziet dat ze het Internet heeft uitgespeeld als het gaat om Street Art. De werken zien er waanzinnig uit en ze speelt ook goed in op de actualiteit. Zo maakte ze een portret van EuroVisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence en zette ze ook Donald Trump en Poetin op een muur.
Aan toekomstplannen geen gebrek. Op dit moment is ze onder meer bezig met een mega-artpiece op een appartementengebouw van 30 meter hoog en staan een paar internationale trips op de planning. Daarbij is ze ook nog eens net terug van Bali, Kuala Lumpur en Bangkok.

Rosalie zal ongetwijfeld op nog veel meer plekken haar kunst achterlaten en definitief bewijzen dat Street Art geen mannenwereld meer is. Haar nieuwste projecten zie je op haar Instagram of YouTube-pagina. Maar maak eerst even kennis met deze Online Held hierboven in de mini-docu.

Wil je zelf zo’n Online Held worden en wat voor skill dan ook leren? Check die eindeloze bron van tutorials, reviews en talks met een Unlimited Data abonnement van Tele2. Je hebt ‘m al voor maar €25 per maand. Klik hier voor alle info.