Slapen op 3.000 meter hoogte doe je hier

Wie op zoek is naar een unieke plek om te overnachten, is bij Airbnb negen van de tien keer aan het juiste adres. Zo zagen we al eerder deze toffe slaapverblijven in New York voorbij komen, maar deze hotelkamer overtreft werkelijk alles. Het Franse skigebied Courchevel heeft namelijk een cabine van een skilift omgetoverd tot een heuse hotelkamer.

De coole kamer – en dan bedoelen we letterlijk cool, want er is in geen velden of wegen een verwarming te ontdekken – bevindt zich op ruim 2.700 meter hoogte midden in de Franse Alpen. Niet geheel verrassend dat ook deze kamer een initiatief is van Airbnb. Voor hun campagne ‘A Night At’. Het idee achter dit initiatief is om ontoegankelijke plekken overal ter wereld om te toveren tot eenmalige accomodaties.

Als goedmakertje voor de kou krijg je een heerlijke kaasfondue en een goede fles Franse wijn mee op weg naar de top van de Combe de Saulire. En niet te vergeten een adembenemend uitzicht. Daarnaast zullen de volgende ochtend de ski’s al voor je klaarstaan zodat je als allereerste de piste onveilige kunt maken.

Voor een eenmalige nacht in de wolken hoef je alleen Airbnb te vertellen waarom je zo staat te popelen om te slapen in dit unieke verblijf. Aanmelden kan tot 26 februari.