Slagschip, UFO of superjacht? Check de Chulhun Valkyrie

De Zuid-Koreaanse ontwerper bij Latitude Yachts, Chulhun Park, droomt groots. Met de hulp van Palmer Johnson Yachts in Monaco is hij van plan om de Chulhun Design Valkyrie Superyacht te bouwen. Iets dat het midden houdt tussen een marineschip, een UFO en een superjacht.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Indrukwekkend is het 229 meter lange gevaarte in ieder geval. Sowieso 49 meter langer dan het huidige grootste superjacht, de Azzam. Valkyrie moet ruimte bieden aan 52 gasten in 26 comfortabele cabines met ook nog eens plek voor 92 bemanningsleden.

Daarnaast heeft het jacht een volledig casino, kunstgalerie, een conferentiezaal en een theater. En natuurlijk het gebruikelijke als een zwembad en een heli-platform. Ook maken ze gebruik van Palmer Johnson’s bijzondere trimaran hull dat zorgt voor meer stabiliteit op hoge snelheid. Het mooiste van alles: Chulhun Park wil niet dat je een Russische oligarch moet zijn om aan boord te gaan van de Valkyrie. Het is de bedoeling dat het superjacht een openbaar voertuig wordt. Goedkoop zal het niet worden, maar er is in ieder geval te sparen voor een ritje. Dan moet Park alleen nog even aan de $800 miljoen komen om het schip te bouwen.