’s wereld hoogste waterglijbaan test zijn eerste mensen – Verruckt

Verrückt is Duits voor ‘gek’ of ‘krankzinnig’, ze hadden in het Amerikaanse Kansas City geen betere naam kunnen verzinnen. De hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld vind je in het Schlitterbahn Waterpark en de eerste proefpersonen hebben de attractie heelhuids verlaten. De video zie je hierboven.

Zeventien verdiepingen – oftewel 51,38 meter hoog – en je gaat er vanaf met iets dat niet anders kan worden omschreven dan een rubber bootje. Om even te vergelijken: Verrückt is steiler dan elke skipiste en hoger dan de Niagara watervallen of het Vrijheidsbeeld.

Verrückt is weer een stap dichter bij zijn opening nadat twee moedige mannen in het bootje stapten. Het waren designer Jeff Henry en techneut John Schooley die de zandzakken vervingen uit een eerdere test. Een test trouwens waarbij het bootje van de glijbaan viel. Je ziet hierboven dat bij deze poging alles wel heel is gebleven, behalve Jeff’s pet die hij in de eerste meters verloor. Durf jij het aan? Deze zomer moet de attractie dan eindelijk voor het publiek toegankelijk zijn. Hieronder zie je Verrückt in zijn angstaanjagende geheel.

Meer zien? Bekijk ook:

– DEZE GLIJBAAN MOET JE HEBBEN

– ‘S WERELDS GEVAARLIJKSTE PRETPARK IS WEER OPEN (VIDEO)

– DE DODELIJKSTE WANDELTOCHT OOIT… MAAR WEL EEN MOOI UITZICHT