Rij je rijk met Uber

Uber, de taxi-app die wereldwijd potten breekt en wel eens de klassieke taxi-industrie uit de markt zou kunnen concurreren, is enorm lucratief voor de chauffeurs. Het gemiddelde jaarloon van een fulltime Uber-chauffeur in New York bedraagt maar liefst $90.766 dollar (€66.553).

Uber creëert een enorm efficiënte markt voor iedereen die op zich is naar een snelle rit. Chauffeurs en klanten worden via een app razendsnel met elkaar in contact gebracht, zodat de chauffeurs niet meer doelloos door de stad moeten rijden en klanten onmiddellijk kunnen worden opgepikt. Bovendien wordt kwaliteit gegarandeerd, omdat klanten en chauffeurs elkaar beoordelen. Zowel chauffeur als klant weet dus met wie hij of zij in zee gaat.Wereldwijd schrijven 20.000 nieuwe chauffeurs zich in bij Uber, deels omdat het loon goed is en omdat je volledig zelf je uren kunt bepalen  bepalen.In verschillende steden wordt er wel tegen Uber geprotesteerd, omdat het niet de juiste licenties zou hebben en vooral omdat het de traditionele taxi-industrie van de kaart kan vegen.

Het zal Uber z’n tijd wel duren. Ze gaan enorm goed en worden ondertussen al geschat op 17 miljard dollar en sommigen voorspellen dat het bedrijf vrij snel voor een astronomisch bedrag zal worden overgenomen. Ze zijn nu al net zoveel waard als Airbnb en Dropbox.

Meer zien? Bekijk ook:

– MET PRIVÉJET VAN UBER NAAR RODE LOPER VAN CANNES

– NIEUWE JAPANSE NACHTTREIN IS LUXER DAN DE MEESTE HOTELS

– TOP 10 WAAROM HET NIET UITMAAKT DAT JE NOG NIET SUCCESVOL BENT