Opfrisbeurt – Paul Smith x Anglepoise Type 75

Sir Paul Smith heeft zijn felle kleuren weer eens uit de kast gehaald voor een herinterpretatie van de klassieke Anglepoise lamp. Veel gekopieerd en je hebt hem vast al in talloze huizen gezien, maar het origineel – de Type 75 Anglepoise – blijft toch the real deal.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De lamp heeft een roemruchte geschiedenis. Een beruchte lamp? Kennelijk wel. Zo werd de lamp in 1949 verbannen door de BBC omdat het schrijvers zou aanmoedigen om smerige teksten te schrijven. Begin jaren tachtig werd een 40-jaar oude Anglepoise Type 75 uit Loch Ness gevist en hij deed het nog steeds. Hoe hij daar terecht kwam? Een Britse W.O. II bommenwerper, die uitgerust waren met de lampen door hun handige en stevige structuur, had hem boven het meer verloren.

De beroemde Britse modeontwerper maakte een versie met zijn kenmerkende kleuren, maar veranderde het kenmerkende design van automotive designer George Carwardine uit 1932 niet. De Anglepoise x Paul Smith lamp is vanaf nu te bestellen via Opumo. De lampen kosten €165. Er is ook nog een grote versie die je kamer goed vult, maar dat kost dan ook een stuk meer: €3.648.