Nieuwe Japanse nachttrein is luxer dan de meeste hotels

De meeste toeristen uit het westen gaan naar Tokio en Kyoto, maar er is nog zoveel meer moois te zien in Japan. De bullet trains kende je waarschijnlijk al, maar Japan Railways kondigt nu een super luxe nachttrein aan.

Op deze manier willen ze meer mensen naar mensen naar het binnenland en de natuur trekken. Hoe? Door de reis net zo aantrekkelijk te maken als de bestemming.

Hoofd design is designer Kazuya Ura, ontwerper van de Geihinkan in Kyoto, een guesthouse voor staatshoofden die de stad bezoeken. De trein is ontworpen door de prijswinnende treinontwerper Tukuda Tetsuo. Kijk hieronder, dat ontwerp lijkt toch net weggelopen uit een science-fiction film? Een culinair journalist, Takeshi Kadokami, tekent voor het menu.

Het doel is een ontwerp dat een ‘rijdend hotel is die rijdt door de mooie, maar onbekende Japanse natuur’. Zes van de tien treinstellen zijn slaapvertrekken en als je de foto’s ziet begrijp je dat daar ruimte voor nodig is. Er zijn twee klasse. Een kamer die een derde van een treinstel in beslag neemt, ook al niet slecht. Het ultieme in treinluxe – nooit gedacht dat we dit woord ooit zouden opschrijven, maar goed – is echter de suite die de grootte heeft van een heel (!) treinstel. Een privébadkamer en balkon zijn twee unieke features.

De trein doorkruist de regio’s van Kyoto, Osaka en Sanyo. Vanaf 2017 gaat onze favoriete nieuwe nachttrein rijden.