Indruk maken tijdens Oud & Nieuw? Doe dit!

Er zijn van die dingen die elke man moet kunnen. Hoe je een vuurtje moet maken, hoe je een stropdas knoopt, hoe je een BH met één hand openmaakt, noem maar op. Nog zoiets is sabreren. Sabr-wat? We leggen het je uit met de video hierboven. Zeker met Oud & Nieuw in aantocht ga je hier veel aan hebben. 

In de serie Gentlemen’s Masterclass van Swinckels’ bier laten ervaren meesters in hun vak zien hoe het moet. De eerste aflevering gaat over sabreren. Voor de leek: sabreren is het openen van een champagnefles met een sabel of sabreermes. De fles hou je bij de voet vast, de kurk van je af. Met de andere hand sla je het blad van de sabel langs de hals van fles. Door de inwendige druk in de fles breekt de glazen rand van de opening van de fles. En dit alles nog met de kurk in het stuk dat afbreekt.

Het ziet er indrukwekkend uit en is best simpel te doen als je het een paar keer hebt geprobeerd. Als je nog een weetje nodig hebt, nadat je ’s ochtends vroeg op 1 januari met succes hebt gesabreerd; het is bedacht door de cavalerie-eenheden van Napoleon in de 19e eeuw, waar overwinningen met grote hoeveelheden champagne werden gevierd.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.41.08

Maar hé, je hoeft het natuurlijk niet alleen met een fles champagne te doen, met een flesje Swinckels’ lukt het net zo goed. Dat bewijst het einde van het filmpje hierboven wel.

Goed nieuws trouwens voor  Swinckels’, want het premium pilsener van de beroemde brouwersfamilie – al 7 generaties lang sinds 1680 – is vanaf nu namelijk niet alleen meer te verkrijgen in speciaal geselecteerde horeca, maar ook thuis. Via www.swinckels.com/shop kun je voor €9,99 een sixpack Swinckels’ kopen. Als je voor 22.00 uur bestelt heb je ‘m de volgende werkdag al in huis en kun je het sabreren direct oefenen.

Swinckels