Fran Silvestre’s Balint House – een oase van rust

In de buurt van Valencia staat deze indrukwekkende villa, die ontworpen is door Fran Silvestre. Met de geometrische en elliptische vormen is het huis een opvallend verschijnsel in het landschap en dus zeker een eyecatcher in de Spaanse natuur.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het Balint huis is aan de buitenkant ovaalvormig en volledig wit. Het zwembad speelt met de aparte vorm van het huis, door zijn halvemaanvormige ontwerp. Het interieur is overigens net zo rustgevend en minimalistisch als het exterieur van het huis, doordat ook hier wit de basis vormt. De grote raampartijen zorgen verder voor een nog luchtigere uitstraling en voldoende daglicht. Hier en daar zijn wat zwarte accenten te vinden, die het koele uiterlijk doorbreken.

Centraal in het huis vind je een grote, praktisch bijna lege, ruimte waar je kunt ontspannen. De plafonds zijn in dit deel van de woning opengebroken, waardoor het plafond ontzettend hoog is en er een oase van rust én licht ontstaat.

Verder bevat het huis een ruime, strakke keuken, een masterbedroom, twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning, een gigantische badkamer en grote leefruimtes. In de woonkamer staat een grote witte loungebank, en een tv die weggewerkt kan worden dankzij witte inklapbare panelen. Zo wordt er nog meer sereniteit gecreëerd, en kun je genieten van het uitzicht dat de enorme glazen wand biedt.

Ook ’s avonds is er meer dan genoeg licht, dankzij de coole lichtstrips die in de plafonds verwerkt zijn. Bekijk de video hierboven voor een rondleiding in deze waanzinnige villa.