Elon Musk onthult plannen voor maanbasis ‘Alpha’ en Mars-stad

Elon Musk is weer lekker bezig. Dit keer geen Hyperloop of nieuwe Tesla, maar een maanbasis en kolonisatieplannen voor Mars binnen tien jaar. Kijk, zo kennen we de miljardair weer.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Hij onthulde de plannen op het International Astronautical Congress in het Australsche Adelaide. Het monsterproject omvat in essentie de BFR (Big Fucking Rocket) die hij in 2022 voor het eerst wil lanceren en in 2024 naar Mars moet. Het systeem deelt het idee van de huidige herbruikbare Falcon 9-raket, maar dan met meer capaciteit en kracht. De maximum snelheid van de BFR moet op bijna 29.000 km/u komen te liggen. Lage brandstofkosten en hergebruik moeten ervoor zorgen dat een vlucht met de raket snel ‘betaalbaar’ moet worden. Het zal in ieder geval mogelijk zijn om lange afstandsvluchten nu af te doen met zo’n 30 minuten en binnen een uur kun je overal ter wereld zijn.

Het gevolg van de BFR is volgens Musk een maanbasis, maar ook een Mars-kolonie. De raketten zullen eerst het ISS gaan bevoorraden en een nieuwe maanbasis opzetten, waarna in 2024 vier van deze ruimtevaartuigen – twee met bemanning – naar de rode planeet gaan. Ambitieus, maar Musk is hoopvol: “We willen één systeem gebruiken (BFR red.). Als we dat voor elkaar krijgen, kunnen alle middelen toegepast worden op dit ene systeem,” vertelt Musk. “Ik ben er vrij zeker van dat we dit ruimteschip in vijf jaar klaar kunnen hebben en kunnen lanceren.”