Deze gigantische levensechte beelden zijn bizar!

Fascinerend en freaky tegelijkertijd, de absurd echt lijkende sculturen van kunstenaar Ron Mueck. Ongelooflijk realistisch, althans, totdat je ze in perspectief ziet en doorkrijgt dat alles klopt, behalve hun formaten.

De beelden van op z’n zachtst gezegd nogal bizarre taferelen zijn namelijk of enorm groot of juist opvallend klein van stuk. De enkeling die wel overeenkomt met een 1 op 1 schaal ziet er zo gestoord uit, dat we blij zijn dat het hier slechts om sculpturen gaat.
2
De Australische kunstenaar bouwde z’n carrière met het maken van animatronics voor televisie en film. In 1997 werd hij bekend door z’n deelname aan de exhibitie Sensation aan de Royal Academy. Hier stelde hij zijn sculptuur Dead Dad ten toon. Een beeld dat hij aan de hand van z’n herrinnering maakte en dat het dode lichaam van zijn eigen vader voorstelde. Oud, gekrompen en verschrompeld in de armen van z’n zoon.
1
Om zo gedetailleerd mogelijk te werken, maakt Mueck z’n sculpturen van klei. Hij giet er vervolgens een gipsen mal omheen om de klei vervolgens te vervangen door siliconen.
3 4 5 6 12 11 10 9 8 13 14 15 16
7