10 Feiten over de gemiddelde man

Wat voor man ben jij? Gemiddeld, bovengemiddeld of scoor je – als je even heel kritisch naar jezelf kijkt – toch wat lager? Prima natuurlijk als je 1.63m lang bent, maar ben je ervan overtuigd dat je altijd boven iedereen uittorent, dan hebben we hier wat pijnlijke feiten voor je.

Of erger nog, je hele leven grote verhalen aan het ophangen over hoe groot je bent geschapen, maar heb je nooit vergelijkingsmateriaal gehad? Dan zou dit lijstje best weleens roet in je spreekwoordelijke seksleven kunnen gooien. Vandaag hebben we 10 feiten voor je over de gemiddelde man. Wees eerlijk tegen jezelf en kijk of je boven- of ondergemiddeld bent.

lengte
1. Eerlijk duurt het ‘langst’
We beginnen met de lengte, en dan hebben we het nu nog even over de gemiddelde lengte van het mannelijk lichaam. De gemiddelde man wordt 1.78m en weegt 79,4 kg.

tvkijken
2. Bankhangen

Dat televisie een prominente rol in ons leven inneemt mag duidelijk zijn. Dat we er ook daadwerkelijk 11 jaar van ons leven naar kijken, daar schrokken we toch wel even van.

koken
3. Zwarte magie
Daar zijn we gemiddeld genomen toch echt een stuk minder fanatiek in. De gemiddelde man leert gedurende zijn leven namelijk maar vier gerechten bereiden, waarvan één spaghetti bolognese is.

bedpartner
4. Hét ‘cijfer’

Ben je de tel kwijt of kun je ze alle twee nog prima herinneren? We hebben het over bedpartners. De gemiddelde man heeft er namelijk gedurende zijn hele leven negen.

kroeg
5. Kroegentocht

Dat kan de gemiddelde man wel. Tijdens je leven spendeer je – als je een beetje gemiddeld bent – 10.585 uur ofwel 441 dagen in de kroeg. Kom je nu al aan het dubbele, dan is je vriendin misschien toch niet zo onredelijk als je dacht.

sokken
6. Sokken

Inderdaad, sokken! We spenderen maar liefst een volle maand van ons leven aan het bij elkaar zoeken van sokken. Dan kun je toch maar beter door het leven gaan met twee verschillende…

sorry
7. Sorry, het spijt me

Dat het er op straat steeds onbeleefder aan toe gaat is geen geheim meer. Toch biedt de gemiddelde man gedurende zijn leven zo’n 1,9 miljoen keer zijn excuses aan. Niet slecht.

geld
8. €€€

Als het goed is geef je jaarlijks gemiddeld zo’n €760 uit aan kleding, €1.530 aan bier, €2.925 aan gadgets en €557 aan uit eten gaan.

penislengte
9. Je lengte

En dan nu het feitje waarom je deze lijst in de eerste plaats hebt aangeklikt, de gemiddelde penislengte (denk goed na voor je verder leest, want dit kan je tekenen voor het leven). De gemiddelde penislengte in erectie ligt tussen de 14 en 16 centimeter.


10. Laatste ronde

Er komt een dag dat al het voorgaande er niet meer toe doet, namelijk de dag dat je sterft. De gemiddelde man wordt 78,66 jaar oud (tegenover de 82,64 jaar die voor vrouwen geldt.). Een grote vooruitgang in vergelijking tot 1985, toen de gemiddelde man 71,75 jaar werd.