De 8 mooiste vrouwen uit de Forbes 100 Most Powerful Women

Hij is er weer. De definitieve lijst van de machtigste vrouwen van 2014. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes stelt de lijst van honderd vrouwen elk jaar weer samen. Angela Merkel staat wederom op 1. Helaas was er geen Nederlandse inbreng.

De lijst heeft negen staatshoofden in de lijst – met de Duitse Merkel als nummer 1 voor de negende keer. De top drie wordt afgesloten met FED-president Janet Yellen en Melinda Gates. Hillary Clinton staat op zes, Michelle Obama op acht en zangeres Lady Gaga op 67.

De lijst komt tot stand door een mix van vier waardes: Geld, er wordt een inschatting gemaakt van hun vermogen. Of bij politica’s het BNP en bij vrouwen van nonprofit-instellingen of NGO’s het geld wat ze elk jaar besteden. Op de tweede plaats wordt er gekeken naar de hoeveelheid media-aandacht en de aanwezigheid op social media. Ten slotte meten ze de invloed en impact die de vrouwen hebben.

Allemaal leuk en aardig, maar staat er ook nog iets op de lijst waar wij gecharmeerd van zijn? Jazeker. Hieronder de 8 meest aantrekkelijke vrouwen in de Forbes-lijst. Volgens MADPAC dan…

beyonce-17
17. Beyonce Knowles (32) – actrice/zangeres/
entrepreneur
Verdiende vorig jaar 53 miljoen dollar. Door haar nieuwe album en succesvolle wereldtour verdiende ze elf miljoen dollar meer dan haar man Jay-Z.

marissa-mayer-18
18. Marissa Mayer (38) – CEO Yahoo

Ze spendeerde dit jaar meer dan 100 miljoen dollar aan 21 bedrijven. Plus 1.1 miljard dollar om Tumblr te kopen. Na dertien jaar gewerkt te hebben bij Google kwam Mayer in 2012 bij Yahoo.

sofiavergara
32. Sofia Vergara (41) – actrice/
entrepreneur
De ster van komedieserie Modern Family is de bestbetaalde actrice op tv en verdiende vorig jaar 30 miljoen dollar. Net zoals de rest van haar Modern Family-collega’s verdiende ze $175.000 per aflevering, de rest komt uit sponsordeals en haar zakeninstinct. De Colombiaanse heeft een eigen geurlijn, kledinglijn bij Kmart en een entertainment-marketing firma Latin World Entertainment.

angelina-jolie-50
50. Angelina Jolie (38) – actrice/filantroop

Behalve de lucratieve acteerklussen en sponsordeals met MAC make-up is het vooral haar werk voor de Verenigde Naties dat haar in lijst zet.

shakira
58. Shakira Mebarak (37) – zangeres

De wereldster heeft al bijna 60 miljoen albums verkocht, stond bovenaan de hitlijsten in 55 landen en is  most liked op Facebook met 93 miljoen volgers. Daarnaast is ze ambassadeur van UNICEF en oprichter van de Barefoot Foundation, die helpt bij onderwijs over de hele wereld.

Tory-Burch-79
79. Tory Burch (47) – CEO Tory Burch

Goed voor bijna een miljard dollar ($934 miljoen) en de koningin van bohemian chic. Om wat terug te doen helpt ze jonge ondernemende vrouwen om hun eigen zaak op te zetten.

yao-chen-83
83. Yao Chen (34) –  actrice

Eén van de grootste Chinese filmsterren, maar ze gebruikt haar invloed ook om sociale- en milieuproblemen in China aan te snijden. En heeft ook nog eens meer dan 66 miljoen volgers op Twitter.

gisele-89
89. Gisele Bündchen (33) – model

Voor het zevende achtereenvolgende jaar is Bündchen ’s wereld bestbetaalde model met 42 miljoen dollar vorig jaar. Samenwerkingen met H&M, Chanel en Pantene helpen daar zeker bij. Als ze niet voor de camera staat is ze Goodwill Ambassador voor de VN en is sinds 2009 lid van het bestuur van de Rainforest Alliance.

Meer zien? Bekijk ook:

De 14 rijkste rappers van 2014

De 7 grootste idioten op Instagram

-Ben jij een groot leider? 15 cruciale eigenschappen