30 dingen die je NOOIT tegen een vrouw mag zeggen (en 5 die wel kunnen)

Laat er geen vergissing over bestaan. Fouten zijn er om gemaakt te worden en in de meeste gevallen zullen ze je worden vergeven. Examens die je niet hebt geleerd, een ongeluk tijdens je rijexamen, naakt verschijnen bij de kerstborrel van je nieuwe baan… Allemaal zaken die vroeg of laat veranderen in grappige anekdotes.

De verkeerde dingen zeggen tegen je vrouw of vriendin zijn echter het soort fouten die je de rest van je leven zullen achtervolgen. Je doet er dus goed aan ze te voorkomen. In het lijstje hieronder vind je de meest gemaakte. Leer ze uit je hoofd, deel ze met je beste vrienden en mannelijke familieleden. En het belangrijkste, gebruik ze nooit, maar dan ook echt NOOIT!

“Ben je klaargekomen?”
Als ze is klaargekomen, echt is klaargekomen, dan hoor je het vanzelf. In tegenstelling tot bij ons, gaat het bij vrouwen namelijk over het algemeen wat lastiger. Lukt het je toch, dan laat ze je het echt wel even weten.

“Waar denk je aan?”
Niet vragen! Gewoon niet doen, tenzij je trek hebt in een bak ellende.

“Nee.”
Als het een reactie is op iets dat zij zegt. Niet doen. Ze weet niet wat het woord betekent, tenzij het uit haar eigen mond komt.

“Mag ik je kussen?”
Als je de sfeer wilt verpesten, moet je dat vragen. Niet vragen, gewoon doen. Als ze niet wilt, wijst ze je toch wel af en dan kan ze maar beter haar hoofd wegdraaien in plaats van “nee” zeggen.

“Ga je dat aantrekken?”
In het meest gunstige geval kun je een extra uur wachttijd incalculeren, aangezien ze na die zin nog tien andere outfits gaan proberen.

“Doe eens rustig.”
Deze zin heeft gegarandeerd het tegenovergestelde effect, niet doen dus.

“Ben je ongesteld ofzo?”
Dit geldt ook voor de mildere varianten. Heb je een doodswens?

“Zij is knap.”
Misschien probeert ze je in de val te lokken met “vind je haar knap?” Trap er niet in.

“Ik ben zo’n loser.”
Of iets soortgelijks waarmee je jezelf naar beneden haalt. Zelfs niet voor de grap. Bewaar die maar voor je vrienden. Zij houdt het meest van je als je zeker bent.

“Ga je dat echt allemaal opeten?”
Noem haar dan gewoon gelijk een vetzak, want seks zit er voorlopig niet meer in voor je.

“Mijn ex…”
Die zin kun je niet goed afmaken. Zelfs al is hij negatief. Ze wilt dat nu je haar kent, je alle vrouwen waarmee je hiervoor hebt gedated, vergeet.

“Wat heb je met je haar gedaan?”
Zelfs al heeft ze haar hoofd kaalgeschoren. Zeg dat je het mooi vindt en wacht tot het weer aangroeit.

“Ik sla deze even over.”
Als ze je ergens mee naartoe vroegt – zelfs als ze zegt dat het oké is als je niet wilt – dan verwacht ze van je dat je gaat.

“Trut!”
Laat hem niet uit je mond floepen, want je krijgt het de rest van je leven te horen.

“Kutwijf!”
Helaas, deze kun je niet meer goedpraten. Wis hem dus direct uit je vocabulaire, dan loop je ook geen risico.

“Ik heb een hekel aan je vrienden.”
Je hoeft ze niet leuk te vinden, maar als je zegt dat je een hekel aan ze hebt, dan is de kans groot dat ze dat persoonlijk opvat.

“Zullen we een trio proberen?”
Als je het echt wilt, dan kun je het niet zomaar vragen. Je moet ervoor zorgen dat zij het voorstelt en dat vergt een goede voorbereiding.

“Ik ben niet in de stemming.”
Komop, even je schouders eronder. De seksuele avances van je vriendin weigeren staat gelijk aan het begin van het einde.

“Kun jij deze keer betalen?”
Niet zeiken, gewoon betalen. Ben je nou een man of wat?

“Het is een mannending, dat begrijp jij niet.”
Klinkt in haar oren als, “Dat snappen wij alleen, daar ben jij te dom voor.”

“Met hoeveel mannen ben je naar bed geweest?”
In 99 procent van de gevallen wil je het eerlijke antwoord op die vraag toch niet weten, dus waarom vragen.

“Het maakt me niet uit.”
Als ze je om je mening vraagt, geef er dan een. Tegen haar zeggen dat het niet uitmaakt welke film je kijkt of waar jullie gaan eten, is hetzelfde als niet willen werken aan de relatie.

“Je wist toch dat ik zo was.”
Grote fout. Je geeft niet alleen toe dat je fout zit, je weigert er ook nog eens aan te werken.

“Je bent gek.”
Zelfs als het waar is, wil je dat niet tegen haar zeggen. Doe je het toch, dan krijg je een totaal nieuw level van gek te zien.

“Je ziet er niet zo goed uit.”
Misschien is het omdat je je zorgen maakt. Is ze ziek, slaapt ze slecht? Maakt niks uit. In jou ogen ziet ze er altijd goed uit! Niet vergeten.

“Vraag anders aan m’n moeder hoe je moet koken.”
Domme eikel. Ze kan beter aan je moeder vragen hoe ze zo’n idioot heeft kunnen opvoeden.

“Ben je aangekomen?”
Dat zou toch wel een no-brainer moeten zijn. Ze mag best klagen over jouw lichaam, maar dat van haar is verboden terrein.

“Wil je met me trouwen?”
Althans, zorg ervoor dat je het maar één keer in je leven vraagt, dus denkt er eerst even goed over na. En, vraag het alleen als je tweehonderd procent zeker weet dat ze ja zegt. Je wilt haar niet op de gok vragen.

5 dingen die je wel moet zeggen

“Het spijt me.”
Als je voelt dat de bom gaat barsten, slik dan je trots in en zeg dat het jouw fout is. Je hebt betere dingen te doen dat ruzie te maken met je vriendin.

“Vertel…”
Ze zal drie kwartier aan één stuk praten en het enige wat je hoeft te doen is knikken. En je bent gebrandmerkt als een jongen die goed kan luisteren.

“Daar ben je echt goed in.”
Gebruik deze alleen niet in de slaapkamer, daar moet je het maar op een andere manier laten merken. Haar zelfvertrouwen boosten is altijd goed. En uiteindelijk pluk je er zelf de vruchten van.

“Ik ben zo blij dat je in mijn leven bent.”
Wie wil dat nou niet horen? Het vat alles samen en blust bijna alle kleine brandjes.

“Je bent mooi.”
Oké, niet tijdens je eerste date, maar in een lange relatie een must. Het liefst één keer per week. Zij blij, jij blij, goede relatie. En dat is wat je wilt.