Beaumont Londen – Slapen in een kunstwerk

Door: Raoul Brandon

Vanaf vandaag is in de chique Londonse wijk Mayfair een nieuw hotel geopend dat een wel zeer exclusieve kamer biedt: prominent op de voorgevel van de Beaumont prijkt een drie verdiepingen hoog kunstwerk van Anthony Gormley in de vorm van een gehurkte man.

Het Beaumont Hotel is het eerste van Jeremy King en Chris Corbin, een duo dat eerder enkele van de meest succesvolle restaurants in de Engelse hoofdstad oprichtte. Het hotel is gebouwd en ingericht in een klassieke stijl die naar de Britse gouden eeuw verwijzen (voor de leken: dat is de 19e eeuw).

Het bijgebouw van Gormley, dat simpelweg ‘Room’ wordt genoemd, biedt een unieke hotelervaring doordat het niets bevat buiten het houten paneelwerk. Gelukkig is er een aangrenzende ruimte die wel in de gebruikelijke gemakken voorziet zoals een TV, badkamer, meubilair etc…

Overigens gaat het wel dringen worden: Gormley’s kamer zal even duur worden als andere suites met één slaapkamer. Niet dat het daarmee bereikbaar wordt voor de gewone sterveling: met een slordige €3.200 per nacht is het duidelijk een luxehotel. Boeken? Dat doe je hier.