De 8 coolste vakantiebestemmingen die je nog niet kent

Ben je wel een beetje klaar met de onberekenbare Nederlandse zomer of zoek je graag iets bijzonders in plaats van Spanje of Frankrijk? Dan zijn de volgende onbekende, maar toffe vakantiebestemmingen misschien wel wat voor jou.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

COLCACANYON 2 ColcaCANYON
8. Colca Canyon, Peru
Peru heeft veel meer te bieden dan de Machu Picchu, zoald deze gigantische kloof in het zuiden van het land. De kloof is nog dieper dan de Grand Canyon met een bevolking die zich nog houdt aan oude tradities. Waanzinnig, niet!?

KORCULA KORCULA2
7. Korcula, Kroatië
Het pittoreske Korcula is zeker één van de meest interessante bestemmingen van Kroatië. Het lijkt misschien wat op Dubrovnik, maar het is veel kleiner, knusser, minder toeristisch en rustiger. Je kunt er door de smalle straatjes van de binnenstad slenteren, of lekker op het strand gaan liggen. The best of both worlds, lijkt ons.

FolgegrandosFOLEGRANDOS 1
6. Folegrandos, Griekenland
Een knus, typisch Grieks eiland met prachtige stranden, je hoeft er niet voor naar Kreta, Kos of Santorini. Folegrandos belichaamt dit namelijk ook allemaal. Vooral het dorpje van het kleine eiland, op de klif Hora, is spectaculair. Eén van de mooiste dorpjes van de Griekse eilanden.

ESSAOUIRAESSAOUIRA2
5. Essaouira, Marokko
Essaouira is een exotisch, kleurvol stadje met dikke stadsmuren en een indrukwekkende vissershaven. Typisch Marokkaans it is: smalle straatjes, een kleurvol straatbeeld, rode muren, veel straatartiesten, veel wind en een verse visgeur vermengt met zeelucht en kruiden van de markt.

KOTOR KOTOR1
4. Kotor, Montenegro
Als je denkt dat er alleen fjorden zijn in Noorwegen, dan heb je het mis. In dit prachtige kleine stadje, Kotor, heb je ze ook. Het worden ook wel de fjorden van de Balkan genoemd en het zijn de meest zuidelijke fjorden van Europa. De binnenstad is vooral erg klein, maar sfeervol. Voor een adembenemend uitzicht kun je een wandeltocht in de bergen maken. Zeker een aanrader.

MARGARET RIVER1 MARGARET RIVER
3. Margeret River, Australië
Op drie uur rijden van Perth ligt de Margeret River-regio. De regio staat vooral bekend om zijn wijn, maar uiteraard is het veel meer dan dat. Toffe surfspots, oneindige bossen en donkere grotten vind je allemaal in de Margeret River-regio.

HUACACHINA 3  HUACACHINA
2. Huacachina, Peru
In films zie je het wel vaker, van die toffe oases midden in de woestijn. Maar hoe vet is het om zelf naar zo’n oase te gaan. Juist ja, nogal… Voor ons mannen is het in ieder geval de perfecte vakantiebestemming. Je kunt er namelijk scheuren in een buggy of je gaat er gewoon lekker sandboarden.

LOFOTEN Lofoten2
1. Lofoten, Noorwegen
Mooi die bovenstaande bestemmingen, maar niets overtreft de Lofoten, want deze Noorse eilanden zijn waanzinnig. Koud is het er wel, maar je krijgt er een hoop voor terug. De eilandengroep is vooral populair bij vissers. Buitenaardse mooie natuur, witte en groene bergen, walvisrijke wateren en typische Noorse huisjes; de Lofoten hebben het.