36 Hours: Reisgids voor ongeduldige mensen

Uitgeverij Taschen heeft een nieuwe reeks reisboeken uitgebracht: The New York Times 36 Hours. Deze boeken zijn een bundeling van columns die eerder in de New York Times verschenen. Als je slechts een weekend hebt, dan bieden de boeken kant-en-klare reissuggesties zodat je het meeste haalt uit een reis van maar 36 uur.

Het reisschema, duidelijk aangegeven op een kaart, begint meestal op vrijdagmiddag met een wandeling door een park, een bezoek aan een boekwinkel, een spa of een andere niet al te inspannende activiteit. Voor de avond krijgt je een suggestie voor een restaurant, gevolgd door een bar of club.

Zaterdag en zondag moet je aan de bak en is de hele dag goed gevuld met activiteiten die allemaal nauwkeurig door de auteurs onderzocht werden. Natuurlijk hoef je niet alles tot op de letter te volgen en kun je zelf kiezen wat je doet. En je kunt de boeken ook gewoon gebruiken als aanvulling op een langere trip. Want de tips en adressen die erin staan zijn erg handig en origineel.

De 36 Hours-boeken zijn beschikbaar voor onder andere Europa, de VS en Canada, Latijns-Amerika en de Cariben, het zuidwesten van de VS en de westkust van de VS en Canada. De prijs ligt tussen € 19,99 en € 29,99.