15 Central Park West, het duurste adres op Manhattan

Het is een bastion van de nouveau riche. Russische oliebaronnen, basketballers, celebrities en Wall Street-miljonairs, ze zitten er allemaal. Schrijver Michael Gross doet letterlijk een boekje open in House of Outrageous Fortune: 15 Central Park West, the World’s Most Powerful Address.

Voor intimi is het 15 CPW met twee bemande lobby’s, een dinerzaal met privé-chef, een bibliotheek, een ondergrondse sportschool en 24 uur per dag roomservice. Extreem en soms op het genante af. Dit zijn een paar van de meest opvallende cijfers en feitjes uit Gross’ boek.

$401.050.000 – het winnende bod van projectontwikkelaar Arthur en William Zeckendorf voor de plek waar ooit het Mayflower hotel stond. Waarom die $ 50.000 extra? Volgens de Zeckendorfs ‘een mooi geluksgetal’.

$ 45 miljoen – In 2005 betaalde hedge-fund manager Daniel Loeb dit bedrag voor een van de eerste beschikbare penthouses. Acht slaapkamers, tien badkamers en toiletten plus een terras met uitzicht op Central Park.

$ 88 miljoen – In 2013 betaalde de Russische zakenman Dmitry Rybolovlev dit bedrag voor een penthouse, volledig in Art Deco-stijl, de op twee na grootste van het pand.

2 – Het aantal prostituees die het appartement van honkballer Alex Rodriguez verlieten in 2010. Volgens een medewerker van 15 CPW maar een paar minuten voordat zijn toenmalige vriendin Cameron Diaz hem kwam opzoeken. Overigens een appartement van $ 30.000 per maand.

$ 22.500 – De gemiddelde eindejaars-fooi die elke werknemer krijgt van iedere bewoner. De conciërges ontvangen tot wel vijf keer dat bedrag.

5
– Het aantal minuten dat Denzel Washington nodig had om appartement 14C te bekijken en te kopen voor $ 13 miljoen in 2006.
Meer? Bekijk ook:

– Richard Branson opent Mahali Mzuri safari kamp in Kenia

– Nieuwe Japanse nachttrein is luxer dan de meeste hotels

– 7 hotels voor iedereen die ooit droomde van cowboys en astronauten