12 anti kater tips voor Nieuwjaar

Nog een paar uurtjes en dan is het alweer 2015! Een jaar dat we uiteraard ook deze keer weer met een behoorlijke kater gaan beginnen. Want wat is een jaarwisseling zonder veel en veel te veel drank… Om de schade toch wat te beperken hebben we hieronder 12 tips om de schade te beperken. Uiteraard zitten er wat open deuren tussen, maar we gaan er maar van uit dat ook jij deze, net als wij, morgen niet kunt herinneren.

kramer
Laat het mixen over aan de DJ

Natuurlijk weet je dit al, maar hou het vanavond bij één soort drank. Ga je mixen, dan zit je morgen op de blaren.

Drink!
Drink zoveel mogelijk water gedurende de avond. Voordat je begint aan de champagne, tussen de flessen champagne door en nog belangrijker, sluit de avond af met een groot glas water. Een kater wordt grotendeels veroorzaakt door een tekort aan vocht in de hersenen, dus water doet wonderen.

wodka
Blijf helder

Niet per sé in je hoofd, maar wel de drank die je drinkt. Donkere dranken als rum en bourbon bevatten meer congeners – giftige chemische stoffen die ontstaan tijdens de fermentatie – en dat doet pijn aan je bolletje. Heldere dranken dus.

wolf
Koude douche

Neem een koude douche. Niet alleen de volgende ochtend, maar ook voor het slapen gaan. We garanderen je dat je er lekkerder door slaapt en de volgende dag een stuk frisser bent.

Smeren
Het klinkt een beetje verwijft, maar een frisse moisturizer voor je gezicht na een koude douche doet wonderen.

Pilletjes voor de pijn
Neem voordat je naar bed gaat nog even twee aspirines. Niet dat ze de kater verhelpen, maar als hij toch al komt, dan wordt hij in ieder geval al tijdens je slaap verzacht. Ook kun je bij de drogist preventieve katerpillen krijgen.

carrey
Gooi alles eruit

Voor de echte die hards die er echt teveel in hebben gegooid. Steek aan het eind van de avond gewoon even je vinger in je keel. Wat er niet meer in zit, kan er namelijk ook niet meer uit. Het is even doorbijten, maar de volgende ochtend is het alsof er niks aan de hand is. Wacht je tot de volgende ochtend, dan is het te laat en heeft je lichaam alles al opgenomen.

Wip het van je af
Als je dan toch lam gaat, doe dit dan dansend, rennend, springend, wippend of in ieder geval bewegend op de één of andere manier. Lekker loungen gaat de volgende dag niet positief voor je uitpakken.

Ga naar buiten
Hoe verleidelijk het ook is om de day after de hele dag op de bank te blijven kwijlen, een uurtje naar buiten scheelt eens slok op een borrel, om er nog maar even een flauwe woordgrap in te gooien.

ontbijt
Ontbijt

Misselijk? Zet het even uit je hoofd en ontbijt goed. De Cysteïne uit een goed ontbijt met ei en vleeswaren zorgt namelijk voor de aanmaak van een nieuwe vochtbalans en dat is precies wat je nodig hebt. Vocht!

Cactus sap
Het klinkt als hel op aarde, maar ga op je vrije dag nog even langs het tuincentrum, tik een cactus op de kop en drink z’n sap. Cactus sap helpt, zegt men…

beer
Stop met drinken

Niet als goed voornemen, maar zodra de drank z’n werk doet. Meer drinken gaat je avond echt niet beter maken – kaal is kaal – en je ochtend al helemaal niet.