11 Dingen die mannen niet plannen

Noem het nonchalant, lui of gewoon bloedweg irritant (volgens onze vriendin), maar het is nu eenmaal zo. Wij mannen kunnen niet plannen. Neem nu tv kijken. Vrouwen hebben al een maand van tevoren de decoder ingesteld op een heel seizoen Downton Abbey, terwijl wij onze programma’s tegenkomen tijdens het zappen. En zo zijn er nog wel een paar dingen wij niet plannen…

etenvandaag
1. Wat eten we vandaag?

Hard gewerkt, je bent moe en dan gaat je ook nog eens gaan nadenken over wat je vanavond moet eten… Lang leve de 4 minuten magnetronmaaltijd!

giphy-10
2. Trouwen

Eerlijk waar, het is echt geen gemakzucht, maar wij zijn gewoon niet al vanaf ons 13e bezig met een plakboek. Een plakboek met daarin de dag van seconde tot seconde beschreven. Als we trouwen, doen we dat gewoon het liefst op vakantie in een opwelling. Zonder bemoeizuchtige tantes en andere gênante familieleden.

beer
3. Biertje?

Vraag: “Biertje?” Antwoord: “Is goed, zie je zo!” Zo simpel kan het zijn. Het is echt niet nodig om je theekransje drie weken vooruit te plannen.

bikini-1
4. Bikiniproof?
De zomer is amper op z’n eind of de vrouwen rennen met z’n allen naar de sportschool om hun lichaam weer klaar te stomen voor het volgende strandseizoen. Mannen? Tsja, ondanks onze goede voornemens denken wij er pas aan op de eerste dag dat de temperatuur boven de 20 graden komt.

zwangerschap
5. Knocked up

Kinderen plan je niet, die zijn er soms gewoon ineens. Althans, een ongelukje zit in een klein hoekje. Of was het toch geen ongelukje? Hmm…

boodschappen
6. Boodschappenlijstje?

Wat is dat? In de winkel zien we wel wat we thuis nodig hebben. Oké, het resultaat is wel dat we nu 6 rollen huishoudfolie hebben liggen, maar toch.

condoom
7. Seks

We gaan zo gefocust te werk als we de bloemetjes buiten zetten, dat we ons spontaan vergeten voor te bereiden. Hebben we de deal eindelijk gesloten zijn we vergeten condooms mee te brengen…

deadline
8. Deadlines

Vooruit werken? Welnee, nergens voor nodig. Wij werken het best als er een beetje druk op de ketel zit.

wassen
9. Wassen

Komen jullie er ’s morgens ook vaak achter dat je geen schoon ondergoed meer hebt of dat je favoriete shirt nog steeds onder in de wasmand ligt? Hoezo hebben ze nog steeds geen wasmachine uitgevonden die de was in 5 minuten doet, droogt en strijkt…?

c9e5cb927977d88f51ed93d414b8276d-2
10. Cadeaus

Kerstinkopen doen we op 24 december en verjaardagscadeaus kopen we onderweg, inderdaad… onderweg naar je verjaardag. Oké, als we na de vierde winkel nog steeds niet hebben gevonden en lichte paniek toeslaat, willen we je best gelijk geven dat een weekje eerder ook wel slim was geweest.

albundy
11. TV kijken

Waar onze vriendin al een week van te voren met een marker d’r favoriete programma’s aanstipt in de televisiegids, komen wij onze programma’s al zappend tegen. En negen van de tien keer zijn ze dan allang begonnen. Een functie om het programma direct opnieuw te laten beginnen zou best handig zijn…

KPN heeft de oplossing. Met Begin Gemist, onderdeel van Interactieve TV van KPN, kun je met een druk op de knop heel simpel een uitzending opnieuw starten. De extreem handige dienst wordt standaard geleverd bij alle Alles-in-1 pakketten en hiermee is KPN de eerste aanbieder in Nederland met een dergelijke functie.

Begin Gemist is voor heel veel programma’s gratis. Voor sommige commerciële zenders moet je vaak een klein bedrag betalen.

kpnbegingemist