Vanhawks Valour – ’s werelds eerste connected fiets

Na smartphones, smartglasses en smartwatches hebben we nu iets heel anders, maar wel in het verlengde van die eerste drie. De Vanhawks Valour, ’s werelds eerste connected fiets ofwel; de smartfiets.

Het Kickstarter-project is nog in volle gang en we zijn dan ook erg benieuwd naar wat de uiteindelijke versie van de Valour allemaal kan. Vooralsnog is de fiets middels een app verbonden met je smartphone. Hier worden zaken opgeslagen als het aantal verbrande calorieën, de afgelegde afstand, snelheid en nog veel meer van dat soort gegevens.

Hiernaast is de fiets voorzien van turn-by-turn navigatie, aangegeven door de LED indicatoren in het stuur. Hierdoor houd je je ogen op de weg en je handen aan het stuur. Interessanter – zeker in een drukke stad als Amsterdam – is het systeem dat je alarmeert op het moment dat er zich iets in je dode hoek bevindt en jij begint met sturen. Handige snufjes waar we al erg enthousiast van worden en graag meer van zouden zien. Waar we minimaal net zo enthousiast van worden is het uiterlijk van de Vanhawks Valour. Hij is gemaakt van koolstofvezel en ziet er bijzonder goed uit. Al met al, een goede kandidaat voor fiets van de toekomst. Wil je meer info of wil je bijdragen aan het project, dan kan dat hier.

En oh ja, ook de prijs valt mee. De Vanhawks Valour is te reserveren vanaf $1199.