De Tomaso is terug met P72 Supercar

Het Italiaanse De Tomaso is vooral bekend van de meesterlijke Pantera uit 1971, maar begon in 1959 als één van eerste bedrijven met middenmotor sportauto’s. Na jaren van afwezigheid is De Tomaso terug onder leiding van Apollo Automobil.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Een eerste blik op de nieuwe P72 en je bent al snel een paar uur verder. Enkel beschikbaar met een handbak, uiteraard een middenmotor, een over de top interieur met roségouden en koperen accenten en veel koolstofvezel.

Als je denkt dat die looks wat retro zijn, dan klopt dat. Deze nieuwe De Tomaso is namelijk gebaseerd op het P70 prototype uit de 60’s. Vandaar die opengewerkte handbak, koperen details en gewatteerde stoelen. Toch ook zeker modern met een Le Mans goedgekeurde koolstofvezel monocoque chassis.

Verdere specificaties van de De Tomaso P72 zijn nog niet bekend. Als je naar andere vierwielers kijkt van Apollo Automobil, dan is het minstens een potente V8. Geruchten noemen een atmosferische V12. De Tomaso gaat er 72 van bouwen, met een prijs die zo rond de €750.000 komt te liggen. In Nederland kun je in ieder geval aankloppen bij Louwman Exclusive.