Dit is de Tesla Model S P85D ‘insane mode’

Het is het meest innovatieve automerk van dit moment. Tesla doet dingen met de industrie die we een paar jaar geleden alleen nog maar in sci-fi films voorbij zagen komen. Ook de insane mode in bovenstaande video heeft meer weg van het moment dat een ruimteschip in warp speed gaat, dan een auto die gewoon rap van z’n plaats gaat.

Het mooie van de video is dat de proefkonijnen in de bijrijdersstoel niet weten wat ze te wachten staat. Dan zegt de bestuurder dat hij ze de insane mode van de nieuwe Model S P85D wilt laten zien, waarna hij vanuit stilstand vol op het het ‘gas’ gaat.

De Tesla Model S P85D is een dualmotor versie van de Model S wat zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 3.4 seconden. Vergelijkbaar met de Ferrari 599 GTO, maar dan zonder schakelmomenten en het kabaal van een verbrandingsmotor.

Dualmotor is letterlijk wat je verwacht, één elektromotor voorin en één elektromotor achterin. Samen zorgen ze voor 700 (!) pk. Het lijkt of de auto afgeschoten wordt. Helemaal als je kijkt naar de gezichten van de bijrijders. Pure adrenaline!