Tesla concurrent? De nieuwe Mini Electric Concept

Mini gaat volledig elektrisch. Nou ja, bijna dan. Hun nieuwe elektrische concept heeft de logische naam, Mini Electric Concept en wordt officieel gelanceerd op de Frankfurt Motor Show op 16 september.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het is de bedoeling dat het productiemodel in 2019 de weg op gaat. De Mini Electric Concept is trouwens een opvolger van de Mini E die we al in 2009 zagen. Daar zijn er een paar honderd van gemaakt, maar nooit voor de verkoop. Die Mini’s zijn enkel voor onderzoek en tests gebruikt. De nieuwe concept car is volgens Mini gemaakt voor ‘stadsritten’ en gaat een stap verder dan de plug-ins die we nu al in de Mini line-up zien.

Mini heeft verder nog niets losgelaten over verdere specificaties en mogelijke prijzen, voor nu gaat het nog puur om de looks. Looks die deels uit een 3D-printer komen, de donkere 19-inch velgen om precies te zijn. Wat we verder alleen weten is dat de aandrijflijn dezelfde zal worden als wat er nu in de BMW i3 zit. Dus een elektromotor met 170 pk en een bereik van zo’n 160 kilometer. Al zal daar absoluut nog aan gesleuteld worden.

mini-electric-concept-01 mini-electric-concept-03 mini-electric-concept-06 mini-electric-concept-09 mini-electric-concept-07 mini-electric-concept-08 mini-electric-concept-10