Somabar – in vijf seconden je favoriete cocktail

Met Oud en Nieuw voor de deur wordt het hoog tijd om de flessen dranken in te slaan. Champagne, bier en cocktails, als het maar wat percentages alcohol bevat is het goed. Alleen wel jammer als je tijdens een leuk feestje alleen maar in de keuken staat om ingewikkelde cocktails voor je vrienden en familie te maken… Daar is straks een oplossing voor.

Somabar is namelijk een robot bartender, die heel eenvoudig en snel ambachtelijk cocktails voor je maakt. Het enige dat je hoeft te doen is je favoriete drank toevoegen, wat ingrediënten en in de app aangeven welke cocktails je graag wilt.
01cd85da7d2478e4d8cd7c5bacdc8b3b_large
De app die bij Somabar hoort link je heel gemakkelijk met een WiFi-verbinding aan de robot, waarna je via mobiel je bestelling bij de persoonlijke bartender kunt doen. Keuze genoeg, want het apparaat kan zo’n 300 verschillende cocktails bereiden. Binnen een paar seconden is je drankje klaar en kan-ie aan de gang met de volgende. Shakers, barlepels, maatbekers of ingewikkelde recepten zijn daarmee verleden tijd.

De Somabar zal, als het crowdfundingsproject op Kickstarter is geslaagd, vanaf 13 januari 2015 verkrijgbaar zijn voor $399.