Samsung buigt voor de Gear S

Ze blijven maar gaan. Samsung heeft alweer de volgende versie van zijn smartwatch onthuld, de zesde binnen een jaar tijd. De Gear S beschikt over een gebogen 2-inch amoledscherm, vergelijkbaar met de Gear Fit, en biedt voor de eerste keer ook ondersteuning voor 3G. Dat betekent dat hij gesynchroniseerd kan blijven met je smartphone, zelfs wanneer beide toestellen te ver van elkaar verwijderd zijn voor een bluetoothverbinding.

Na een korte affaire met Android Wear voor de Gear Live, draait de Gear S opnieuw op het in eigen huis ontworpen Tizen. Samsungs eigen S Health staat op het horloge voorgeïnstalleerd, evenals Nike+. Ook Nokia Here is terug te vinden op het horloge en kan worden gebruikt voor handige navigatie tijdens het wandelen. Samsung stapt dus af van Googles apps en gaat op zoek naar alternatieven. Dit terwijl de meest andere smartwatches wel gaan voor de zoekgigant. Waar Samsung wel voor gaat, net zoals de andere aanstaande smartwatches, is dat het meer en meer het uiterlijk krijgt van een ‘normaal’ horloge.

De Gear S is stof- en waterproof en is voorzien van de gewoonlijke sensoren om de omgeving te meten: accelerometer, barometer, gyroscoop, kompas, UV- en lichtmeter, en een hartslagmonitor. De kleine batterij van 300 mAh zou het twee dagen moeten uitzingen op één laadbeurt.

De Samsung Gear S ligt vanaf oktober in de winkel, maar een prijs is voorlopig nog niet bekend. Volgende week waarschijnlijk meer nieuws tijdens de IFA-beurs in Berlijn.