Renault TreZor – Grand Tourer met Formule E-techniek

Op zoek naar een auto met een unieke instap? Je moet niet iemand zijn die zich snel schaamt, maar dan heb je aan het nieuwe concept van Renault, de TreZor, een hele goede. 

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

De elektrische concept car is net gepresenteerd op de Autosalon van Parijs en is goed ontvangen. Ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker en het beste te omschrijven als een futuristische evolutie van Renaults laatste ontwerpen. Vorig jaar was er overigens ook al een ‘Nederlandse’ concept car die hoge ogen gooide: de DS E-Tense van ontwerper Bob Romkes.

Terug naar de TreZor, naast autonoom rijden – tegenwoordig een must bij alle concepts – is veel van de technologie geïnspireerd op Renaults ervaring in de Formule E. Zoals de motor met 260kW en een maximum koppel van 380 Nm. Daardoor gaat 0-100 in iets minder dan vier seconden.

Voor gewichtsbesparing en een grotere actieradius heeft Renault veel koolstofvezel gebruikt in de centrale cel die verbonden is aan een stalen frame. Ondanks z’n grootte is de Renault Trezor daardoor slechts 1.600 kilogram zwaar. Probeer er alleen geen hoge drempel mee te nemen, check maar de foto’s hieronder.