Recon Jet – Google Glass voor sporters

Google heeft de Google Glass zo goed als ‘gekilled’. Voor nu hebben ze daar goed aan gedaan, al zijn wel wel benieuwd wat versie 2.0 kan brengen. De Canadese start-up Recon Instruments gaat stug door en brengt wel een slimme bril op de markt, de Recon Jet. Maar, alleen voor atleten.

Het lijkt misschien overkill, wat moet je nou met die tech op je hoofd terwijl je sport. Maar als je de filmpjes hierboven en -onder bekijkt zou het best handig kunnen werken.

Behalve dat je rechts onderin je zicht jouw persoonlijke statistieken ziet – hartslag, afstand, snelheid – heeft-ie ook navigatie en kun je berichten lezen die binnenkomen.

En als je nou iets cools tegenkomt op je ochtend hardloopsessie of tijdens die mountainbike-afdaling, dan kun je dit vastleggen op foto of video dankzij  de ingebouwde camera.

De Recon Jet heeft een adviesprijs van €749. Niet weinig voor iets om mee te sporten, en je moet ermee over straat durven, maar het heeft de potentie om echt wat te worden. Nu alleen nog die prijs wat lager en de techniek wat kleiner.