Quant e-Sportlimousine – de 925 pk supercar van de toekomst (video)

Het maakt niet uit als je nog nooit hebt gehoord over Quant e-Sportlimousine. Hij is pas begin dit jaar onthuld en veel mensen zagen een mooi omhulsel, maar ongeloofwaardige beloften. Aangedreven door zout water, 925 pk en een top van 380 km/u. Te mooi om waar te zijn? Kennelijk niet, want hij mag nu officieel de weg op. 

Schitterende sportlijnen, plek voor vier en vleugeldeuren. En sinds kort met een officiële Europese typegoedkeuring met kenteken. Sowieso knap als je naar de auto kijkt, maar ze hebben het ook razendsnel voor elkaar gekregen.

De vorm is lekker extreem en een blik op de auto is genoeg om te zien dat de vorm compleet geënt is op aërodynamica. Onder de motorkap zitten vier elektromotoren die de auto een flinke boost geven, net zoals de McLaren P1 en de Ferrari LaFerrari. Maar het meest bijzondere zijn de twee hervulbare cellen met 400 liter aan speciaal gemengd zout water dat geladen is met elektrolyten. Dus krijg je een flow cell in plaats van de bekende accu’s. De vloeibare elektrolyten worden door de accu’s gepompt en dat zorgt voor een indrukwekkend bereik van 600 kilometer.

Wil je meer bizarre feitjes weten? De 925 paardenkrachten en top van 380 km/u  vertelden we al in de intro, maar met z’n stevige gewicht van bijna tweeënhalve ton zit hij ook nog eens binnen 2,8 seconden op de 100 km/u. Ongelooflijk!

De Quant gaat binnenkort de weg op voor tests en het gerucht gaat de productie eind 2015, begin 2016 van start kan gaan.

 

Meer zien? Bekijk ook:

– EERSTE DETAILS OVER DE NIEUWE AUDI Q7 E-TRON

– ELEKTRISCHE HARLEY-DAVIDSON OP KOMST – PROJECT LIVEWIRE

– AUDI R8 E-TRON KOMT TOCH