Pimmr – Nederlandse app kiest jouw perfecte restaurant met behulp van AI

Die goede en gezellige Italiaan op de hoek is prima, maar na 27 keer heb je wel eens zin in iets anders. Nu kun je bladen en sites afstruinen naar de nieuwste hotspots, maar of het ook echt bij je smaak valt is dan nog maar afwachten. Een Nederlandse start-up zegt hiervoor de oplossing te hebben met hun nieuwe app Pimmr.

Pimmr website

Hoe het werkt? Geef je persoonlijke voorkeuren op basis van smaak, sfeer en gelegenheid en Pimmr geeft je vijf restaurants die daar naadloos bij aansluiten. Die voorkeuren kun je bijna oneindig aanvullen met bijvoorbeeld ‘restaurants in het centrum’, ‘trendy of juist klassiek’, maar ook ‘tenten met goede cocktails’. In combinatie met die voorkeuren en de smaken van andere gebruikers krijg je suggesties en kom je als het goed is terecht op unieke plekken. Waarbij je ook direct kunt reserveren via de app.

Pimmr Wish list

De makers, Paul Bongers en Mark van der Velden, doen dit niet met natte vingerwerk. Er zit een heus systeem achter dat Big Data analyse combineert met kunstmatige intelligentie. Volgens de makers moet dat uitkomen op ‘een culinaire ontdekkingsreis’ omdat de app van je leert. Hoe vaker je ‘m gebruikt en hoe vaker je beoordelingen achterlaat, des te beter worden de resultaten. Ideaal om binnen no-time de perfecte tip te krijgen. En waar jij met de eer strijkt, dat spreekt.

Nieuwsgierig? Download Pimmr hier.