Oud-Nike design director ontwerpt fiets – CYLO

Voormalig Nike-designbaas Eric Duvauchelle stort zich nu op tweewielers in plaats van schoenen en sportkleding. Hij is mede-oprichter van CYLO en hoewel de fietsen pas binnenkort uitkomen kun je je al wel inschrijven op de wachtlijst.

Enkel verkrijgbaar in zwart, wit en rood (alhoewel wij het meer oranje vinden, wat jij?) en een ontwerp dat het midden houdt tussen simpel, elegant en functioneel. Iets simpeler gezegd: Hip, maar ook zonder baard, houthakkershemd en strakke broek kun je je erop vertonen.

De CYLO wordt gemaakt in de VS en heeft een paar coole gadgets naast het minimalistische design. De voor- en achterlichten worden aangedreven door een koolstofvezel riem die ook nog eens zorgt dat je broek nooit vies wordt. Daarbij is een snelheidssensor ingebouwd en deze zet het remlicht aan zodra het merkt dat de fiets langzamer gaat.

De aluminiumframe is ultralicht, maar met al dit moois is de fiets helaas niet ultra goedkoop. Voor € 1.600 is-ie van jou. Op de site van CYLO kun je meer info vinden. Ook CYLO doet mee met de elektro-rage. Hun eerste fiets is nog niet eens officieel uit en ze zijn al bezig met een elektrische fiets. Volgens Duvauchelle omdat ‘alle andere e-bikes veel te zwaar en simpelweg lelijk zijn’. Duidelijke taal.