Nieuwe Aston Martin is een vuurspuwend monster

De explosieve sportwagens en robuuste vierwielers blijven maar komen. Het zal iets met de Autoshow van Genève te maken hebben. Ook nu hebben we er weer eentje voor je waarvan je stijl achterover slaat. Hij is groot, spuwt vlammen en maakt oorverdovend veel lawaai. De nieuwe Aston Martin Vulcan.

Aston Martin trok gisteren het doek van de Aston Martin Vulcan. De meest extreme Martin in de geschiedenis van de autofabrikant. Het vuurspuwend monster is alleen geschikt voor het circuit. En eerlijk is eerlijk, de vierwieler ziet er ook niet echt gepast uit om mee over verkeersdrempels te rijden.

De Vulcan heeft een 7.o liter V12-motor aan boord die goed is voor maar liefst 800 pk. Rollen doet deze draak op 345/30-rubber van Michelin. In het interieur vind je nauwelijks luxe. Veel meer dan een paar stoelen, een cool racestuurtje en wat knoppen zien we niet.

Deze krachtpatser in je garage parkeren vereist een intensief trainingsprogramma lijkt ons zo. Handig dus dat je bij de aankoop meteen een uitgebreide racecursus cadeau krijgt. Onder meer Darren Turner, Aston Martin Racing Le Mans-winnaar, geeft je advies. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een dikke €2 miljoen, exclusief belastingen, om het groene beest te kopen.

En als je denkt, waarom komt dat chique Britse merk opeens met zo’n opvallende naam. Nou, de Vulcan was een bommenwerper die de Royal Air Force gebruikte tijdens de Koude Oorlog. Oh, dan is het goed.