Nevo – Analoog horloge met smartwatchfuncties

Smartwatches zijn behoorlijk cool, maar als het op het uiterlijk van de horloges aankomt vinden we ze eigenlijk bijna allemaal lelijk. De makers van Nevo gooien het daarom over een andere boeg. Zij komen met een nieuwe smartwatch, verstopt in een ‘ouderwets’ horloge.

Nevo is naast een analoge klok ook een smartwatch en fitnesstracker. Op het eerste gezicht een stijlvol, minimalistisch horloge, maar dus mét verstopte smartfuncties.  In het horloge zit namelijk een accelerometer die je verbindt met Google Fit, Apple Health Kit of met de Nevo-app. Op één van de apps vul je in wat je op een dag wil bereiken. Het horloge houdt vervolgens gedurende de dag de score bij en met één druk op de knop toont Nevo jouw voortgang op de lichtgevende wijzerplaat. Daarnaast is het horloge voorzien van een Bluetooth-connectie. Bij een inkomend gesprek, bericht of belangrijke herinnering zal de Nevo trillen. Klein detail: het horloge is waterdicht tot een diepte van 30 meter.

In tegenstelling tot alle andere smartwatches heeft Nevo geen accu. Slechts twee batterijen zorgen ervoor dat het slimme uurwerk blijft werken. De batterij voor de mechaniek gaat zeker vijf jaar mee en de batterij voor de smartfuncties minimaal zes maanden.

Op de website reserveer je de smartwatch voor €140. En als je ‘m nu bestelt, dan ligt ie in maart op je deurmat.