Montblanc TimeWalker Chronograph 100

Deze opengewerkte Montblanc Timewalker was één van de hoogtepunten tijdens de afgelopen SIHH (de prestigieuze horlogebeurs in Genève). Een chronograaf die tijd tot op 1/100 van een seconde nauwkeurig kan meten. Maar het meest bijzondere is misschien nog wel dat het indirect de historische Minerva Manufacture in Villeret redde.

Minerva werd opgericht in 1858 en was beroemd om zijn hoogstaande uurwerken en onderdelen. In 2004 werd het gekocht door de Richemont Group en wordt nu gemanaged door Montblanc. Een merk dat vooral bekend stond om zijn schrijfwaren en horloges als bijproduct zag. Met de komst van Minerva hoort Montblanc intussen bij de serieuze horlogejongens en de Timewalker Chronograph 100 is hiervan het perfecte voorbeeld.

Nauwkeuriger dan deze chronograaf krijg je het niet en de gangreserve is een overweldigende 100 uur. De bewezen techniek wordt gecombineerd met high-tech materialen als titanium en koolstofvezel. De Montblanc Timewalker Chronograph 100 is, zoals de naam al doet vermoeden, gelimiteerd tot 100 stuks.