Mini komt met virtueel racemonster voor Gran Turismo 6

Automerken gebruiken Gran Turismo – een racegame voor je Playstation – steeds vaker als een podium om nieuwe concepten te tonen. Auto’s komen tot leven op het digitale circuit en zijn een manier om opmerkelijk veel aandacht mee te trekken. Mini begrijpt dat ook en stak daarom, speciaal voor het spel, de Clubman in een gloednieuw jasje.

Het virtuele racemonster beschik over een flinke dosis paardenkrachten. Zo’n 395 om precies te zijn. Om honderd kilometer per uur te bereiken, hoef je daarnaast maar drieëneenhalve seconden de blauwe X-knop ingedrukt te houden. De topsnelheid bedraagt 290 kilometer per uur. Tja, motortuning in de virtuele wereld is natuurlijk niet heel moeilijk…

De designers van Mini konden tevens losgaan op het exterieur van de auto. Het kleurijke design bestaat uit een zeshoekige grille, ellipsvormige led-lampen met X-patroon en vette rallystrepen op de motorkap, het dak en de achterzijde ontbreken niet.

Wie de racegame bezit, kan de Clubman Vision Gran Turismo gratis downloaden. Tja, wat koop je ervoor, iets dat niet op de weg zal verschijnen, maar toch zouden elementen van de Clubman Vision wel eens in afgezwakte vorm terug kunnen komen in een John Cooper Works-versie.