MADGEAR – TomTom Touch

De feestdagen komen er weer aan, dus bereid je alvast maar voor op veel familieverplichtingen en feestjes. En veel eten, dat spreekt. Om de ‘schade’ tot een minimum te beperken kun je wel wat hulp gebruiken, dus hierbij de ultieme cadeautip: de nieuwe TomTom Touch. Een fitnesstracker die naast al het gebruikelijke ook je vetpercentage en spiermassa meet.

Confronterend? Ja nogal, maar wel uniek. Wij kennen die functie om je vet en spieren te meten eigenlijk voornamelijk van speciale weegschalen en andere kostbare apparaten. Het nut van die twee gegevens is trouwens groot, want het zegt veel meer over je gezondheid dan bijvoorbeeld alleen je BMI.

Schermafbeelding 2016-11-23 om 10.28.58

De TomTom Touch is de eerste fitnesstracker van het bedrijf en ze hebben meteen een indrukwekkend pakket neergezet. Hij voelt robuust aan en is waterproof zodat je geen excuus hebt voor die ochtendrun in de regen.

De band voelt comfortabel aan en is goed in te stellen. Het touchscreen is helder genoeg om af te lezen in de felle zon en geeft alle relevante sportinfo weer, zoals je hartslag, slaapritme, stappen en een schatting van het aantal verbrande calorieën. Maar daarnaast geeft-ie natuurlijk ook de tijd en smartphone notificaties weer.

Touch_Red_Back.0

Waarmee TomTom vooral indruk maakt is de Lichaamssamenstellingfunctie. Fit zijn is zoals TomTom zegt ‘meer dan een getal op een weegschaal’. Die combinatie van spiermassa en vetpercentage is een perfecte manier om erachter te komen hoe fit je al bent en of de workout voor je werkt.

Hiervoor gebruikt TomTom bio-impendantieanalyse, simpel gezegd: dezelfde technologie als slimme weegschalen. Een onschadelijk pulssignaal wordt door je lichaam gestuurd en aan de hand van de weerstand die het ondervindt, krijg je een resultaat.

Schermafbeelding 2016-11-23 om 10.28.47

Een eerste fitnesstracker van TomTom met gloednieuwe features maakt het één van de beste van dit moment. TomTom zet groot in met Get Going with TomTom Sports en profileert zich als expert op het gebied van sporthorloges. Want als je de smaak te pakken hebt, zijn er ook de meer specialistische modellen uit de TomTom Sports-serie. Zoals de waterdichte Spark 3 (zwemmen), Adventurer (outdoor en wintersport) en Runner 3, alledrie met GPS. Of de Golfer 2 waar je de green als expert benadert met meer dan 40.000 banen wereldwijd.

De TomTouch Touch kost €149, meer info check je op de site van TomTom.