MADPAC Test – de Logitech Keys-To-Go

Onlangs werden we uitgenodigd door Logitech om de Keys-To-Go te komen testen. Een nieuw toetsenbord van het merk, speciaal ontwikkelt voor tablet en smartphone. Klinkt niet erg spannend natuurlijk, maar de accessoire fabrikant pakte het origineel aan.

Allereerst door de locatie waar we het apparaat konden komen testen, de Amsterdamse Wallen. Voor ons Amsterdammers een vrij normale buurt, maar nu niet echt een plek die je meteen associeert met een perspresentatie.

Het idee? Juist omdat het apparaat ontwikkelt is voor je mobiele apparaten, moet je hem ‘onderweg’ ervaren, en waar beter dan op een plek als de Wallen waar je je ogen uitkijkt. Niet zozeer naar de dames achter de ramen, maar vooral naar het opknappen van de buurt. Was het er een paar jaar geleden nog uitsluitend interessant voor hoerenlopers en Engelse toeristen, tegenwoordig kun je er ook prima terecht voor een relaxte lunch in één van de hippe lunchrooms die als paddenstoelen uit de grond schieten.
Schermafbeelding 2015-04-30 om 15.25.12
Maar goed, de Keys-To-Go dus. Een waanzinnig plat en licht toetsenbord voor je tablet dat bijzonder eenvoudig mee is te nemen. Het klinkt overbodig, maar geloof ons, als je net als wij iets meer doet met je iPad dan internetten, is een toetsenbord een absolute must. Het maakt het werken een stuk relaxter, sneller en efficiënter. Daarbij is je werkscherm twee keer zo groot doordat het toetsenbord niet meer hoeft te worden weergegeven. De Keys-To-Go is daarbij voorzien van een water- en vuilafstotende FabrickSkin, waardoor je je niet heel veel zorgen hoeft te maken over dat biertje wat er op het terras overheen kan vallen.

Ook is de de Keys-To-Go voorzien van een aantal iOS-sneltoetsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld middels een druk op de knop terug naar het hoofdscherm van je iPad. Aangezien je vanaf dat moment toch weer overgaat op het touchscreen, voegt het niet heel veel toe. Een grappige feature, maar geen noodzakelijke. Wel noodzakelijk in onze ogen – en dat doet de Keys-To-Go heel goed – is een lange accuduur. Logitech claimt dat een volle lading goed is voor ongeveer drie maanden en dat klinkt ons als muziek in de oren. Helaas hebben we het nog niet zelf kunnen testen, simpelweg omdat we ‘m simpelweg nog niet zo lang in ons bezit hebben. De Keys-To-Go is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: rood, zeegroen en zwart, is geschikt voor zowel iOS- als Android-tablets en kost €69.99.